Anettes berättelse

Anettes berättelse

Frekvensbehandling med Biocharger frekvensmaskin mot borrelia och svamp

Jag har som så många andra av mina medresenärer med kronisk sjukdom gjort en massa saker innan jag hittade frekvensbehandlingen med Biocharger som definitivt gjort mig mycket bättre men jag har ju arbetat på det länge att bli bättre med många olika åtgärder.

Jag har en lång historia av sjukdom men jag förstod inte under många år att jag faktiskt var tröttare än andra utan trodde jag var lat som inte orkade motionera osv. Så här långt senare har jag kommit på att jag faktiskt blev fästingbiten redan i tonåren någon gång men att det sedan förvärrades 2001 när jag var 26 år och jag fick en influensa i början av februari som aldrig gick över. Febern blev kronisk och jag var så himla trött att jag bara sov och sov när jag inte jobbade eller åt. Orkade inte med något annat det året. Sov som mest 23 timmar ett dygn när jag sovit 22 timmar dygnet före. 2001 är året som blev döpt till ”Året när Anette sov” av mina vänner.

Under årens lopp är det som sjukvården konstaterat som fel är min B-12 brist, folsyra brist och järndepåer som alla 3 hänger ihop. Sen en C4 försvagning i immunsystemet samt ett bråck på magmunnen. Och då har jag tagit massor av testet samt många undersökningar under årens lopp. Sjukvårdens diagnos Kroniskt trötthetssyndrom som de fortfarande envisas med att kalla det här fast det heter ME. Det jag haft bekymmer med är tröttheten som inte går att vila bort, PEM alltså att jag blir sämre av motion/större ansträngning, adrenalinpåslag att när jag väl börjat med något kan jag inte sluta fast jag vet att det slutar med krasch, mer eller mindre konstant feber, muskelsvaghet, hjärndimma, värk i hela kroppen, sömnsvårigheter, ständiga utdragna förkylningar, minnesbekymmer, cirkulationsproblem med domningar samt väldiga problem med magen.

Det finns flera andra alternativa saker som hjälpt mig under årens lopp men eftersom jag ätit väldigt mycket och långa antibiotikakurer rasade min mage redan sent under 2001 och bara blivit sämre under årens lopp. Till slut blev den så illa att jag själv konstaterade att jag led av akut diarré och kunde knappt gå på stan eftersom det är så dåligt om toaletter. 2009 diagnostiserade jag mig själv med Candida i hela kroppen. Jag hade testa äta färskt bröd på jäst en dag och sov sedan i 2 dygn. Max vaken 1,5 timme sen gick det inte att ha ögonen öppna längre. Helgen efter åt jag en chokladkaka med samma resultat. Jag fick lite hjälp av sjukvården med provtagning och medicin men jag fick aldrig bort Candidan helt trots att jag sen dess gjort massor av koständringar.

Det är en väldigt viktig del i att må bättre att vi äter kost som passar en själv. Alla är inte lika så lite olika passar oss bäst. Jag som utpräglad proteinmänniska passar strikt paleokost jättebra. När jag sommaren 2014 enbart åt protein och fett i 2 månader åt jag bort min värk som jag haft i hela min kropp. Numera äter jag lite kolhydrater i form av gröna grönsaker (inte baljväxter) och nötter (som jag tyvärr överäter fortfarande för lätt), kokos i alla former samt kryddor. Nå går inte helt enligt plan alltid men rätt strikt är jag. Trots strikt kost under många år har jag känt att jag inte fått bort Candidan ur min kropp. Jag lämnade 2009 redan bort t.ex. alkohol, jäst, socker, fermenterat mm. I höstas 1 oktober 2016 när vi hade bröllopsdag prövade jag 4 munnar vin och var helt slut dagen efter.

Sedan var en kompis på frekvensbehandling och meddelade sina fina prover efter 6 dagars behandling blev jag eld och lågor att det där måste jag fara på. Jag har väl under årens lopp tagit ca 8 borrelia prov som alla visat negativt. Den 21 oktober 2016 kom jag upp till Borlänge. Jag hade förvarnat Titti som tar blodproven för blodanalys med mörkfältsmikroskop att när hon säger att jag har borrelia kommer jag skrika av glädje att jag har något fel! Jag var så trött på att höra ”alla prover är bra” när jag visste att något var fel. Så jag blev så glad när hon efter analysen visade och sa att jag hade borrelia som spiroketer och cystform samt Candida.

När jag kom upp till Borlänge från Åland så for jag med färja 2 timmar och körde sedan själv bil upp ca 3,5 h. När jag kom upp var jag så slut så slut att jag inte fattade hur jag skulle orka ta mig därifrån efter mitt blodprov och mina första 3 behandlingar. Dessutom hitta till boendet men framförallt packa ur bilen för att vara borta i 12 dagar. Nå efter provtagningen åt jag lite och gick sen med spänd förväntan till behandlingsrummet. Öronpropparna använde jag och frös en del så filten på. Efter 3 behandlingar var jag så pigg att det var inga bekymmer att diskutera provsvar med Titti, hitta boendet, packa ur bilen samt laga mat. Men sen blev det trots allt soffan. Under mina två veckor blev jag bara piggare. Andra veckan var jag ut och gick några kvällar, handlade oftast något alla dagar, öronpropparna slutade jag använda andra veckan samt att jag började läsa böcker under behandlingen.
Så här skrev jag 18 december 2016 i en facebookgrupp.

Jag har ju blivit relativt pigg på egen hand (sjuk sedan 2001) men blev fästingbiten i början av sommaren och i princip haft feber sedan dess och trött. Jag var på frekvensbehandling 2 veckor 24.10-4.11. Under själva behandlingsveckorna blev jag enbart piggare och piggare. Fick så mycket energi. Tyvärr när jag kom hem har jag inte känt just den effekten men har några saker som blivit bättre:
– Vilopulsen låg före frekvensbehandlingen runt 70-72 och är nu nere på 57-60.
– Magen som jag tidigare fått relativt bra med benbuljong har blivit riktigt bra.
– Domningar i ben framförallt är helt borta.
– Mina stortånaglar ser ut att växa ut som normala naglar. Allt klegg under mina tjocka konstiga är borta.
– Känsel i ansiktet som jag inte ens visste om att inte var ok är tillbaka.

Så nu kämpar jag vidare med att få bort febern ordentligt och orken tillbaka i kroppen. Imorn får jag svar på blodprov 2 men jag är säker på att det fortfarande finns kvar borrelia i kroppen men att det kanske minskat iaf.

BÄST av allt var faktiskt att få svart på vitt att jag hade borrelia både spiroketer och i cystform samt att det fanns lite svamp kvar. Skönt att veta att man inte är en lat hypokondriker som jag blivit anklagad för inom vanliga sjukvården om inte med de orden rakt i ansiktet.
När jag sedan fick svaret visade det sig att Candidan var borta, spiroketerna borta men borrelian i cystform fanns kvar. Men det är klart har de härjat i 25 år går det kanske inte alltför lätt att få bort dem. Att Candidan var borta kunde jag efter nyårsaftons 2 glas vin och 2 glas skumpa glatt konstatera att stämde när jag dagen efter inte bara var pigg utan även var ut på promenad.

I slutet av februari 2017 var jag sen på intensivbehandlingar i Biochargern igen på 4 dagar. Jag var mycket piggare när jag kom dit den här gången men var ju superpigg de där dagarna under behandlingarna. Gick 4 km alla dagarna, handlade, läste böcker m.m. På vägen hem till färjan sjöng jag hela vägen i 3,5 timme! Helt otroligt vilken skillnad mot tidiga hösten och många andra år när jag legat mycket på soffan, glott på tv och sovit mellan varven om jag inte orkat jobba. Är lite svårt att förklara skillnaden så att andra kan förstå hur lite jag faktiskt orkat göra under årens lopp mot nu.

Efter den andra behandlingen tog den någon vecka och sen fick jag mega herx med allt på en gång: influensa, maginfluensa, hosta, snuva, spänningshuvudvärk och hög feber. Inte kul men definitiv utresning som skedde.

Nu så här i maj 2017 är det ju mycket mycket mycket bättre än första behandlingen i oktober men har fortfarande lite feber. Antar jag har cystform kvar ännu men den ska snart få ytterligare frekvensbehandling bara jag får in det i schemat med mannens arbetsresor.

I övrigt borde jag nog nämna lite vad jag gjort för att förbättra mitt mående men där absolut kosten är den största hjälpen men i övrig då: kosttillskott där jag gjort ES-teck kroppsscreening för att kolla upp obalanser, örter för borrelian främst, djupandning samt sover med tejpad mun nattetid, badar varje vecka i magnesiumsalt och matsoda (bikarbonat i Sverige), B-12 spruta var fjärde dag, ljusterapilampa, extra salt alla dagar Himalaya salt, lagar egen buljong som jag försöker dricka dagligen, nässköljning med näskanna samt försökt börjat motionera lätt med promenader och yoga.

Hälsningar från Åland
Anette Fredriksson

Comments are closed.