Pias berättelse

Pias berättelse

Har försökt att komma ihåg alla turer i min sjukdomsbild för att det skulle bli så rätt som möjligt, men jag tror inte tidsperspektivet stämmer riktigt.

Det börjar för ca åtta år sen, när jag var så trött på alla värk i mina leder, så att jag mest satt vid köksbordet o grinade av trötthet. Värken var värst på nätterna vilket innebär att jag inte kunde sova överhuvudtaget. Var hos olika läkare, röntgade alla delar i kroppen, var hos sjukgymnast o knaprade otaliga värktabletter och till slut även parkinson-medicin. Den hjälpte faktiskt mot värken, men så fort jag försökte trappa ner på den så kom värken tillbaka med förnyad kraft. Kämpade redan på den tiden med övervikt, klassisk jojo-bantare.

Vändningen kom när jag hittade en bok, Ät fet mat o bli frisk o smal, av Lars-Erik Litsfelt. Det kändes som om han hade skrivit den till mig för att jag skulle vakna till o ta tag i alla problem. Det handlar förstås om LCHF och den kosten. På facebook gick jag med i ett antal olika LCHF-grupper och nånstans där hörde jag för första gången talas om magnesium och Robban Palmehed.

Då äntligen började jag fasa in magnesium på kvällarna, msm och c-vitamin på morgnarna. Samtidigt som jag försökte minska på tabletterna. Det tog mig ca 2 år innan jag blev tablett- och värkfri. Då hade jag även infört (efter att ha läst Robban Palmehed svar på massa facebook inlägg på Hälsokosthusets sida), D3, K2, selen o zink och kollodialt silver förstås. Jag läste varenda mening som skrevs av Robban o de andra på sidan och lärde mig en massa om hur kroppen o jag fungerar.

Då kom bakslaget, ca 5 år sedan, värsta fästingbettet mitt i lymfkörteln i armhålan. Det resulterade i hemsk värk o förlamning i hö sida. Fick snabbt en pencillinkur så att de akuta problemen släppte. Frid o fröjd trodde jag. Men icke! Nu började allsköns biverkningar dyka upp: Ny värk som vandrade runt i kroppen, nässelfeber utan anledning, konstant tryck o värk i öronen, karpaltunnelsyndrom (läkaren ville operation). Upplevde att jag hörde sämre, orkade mindre, sämre humör och minnet blev jättedåligt. Enligt läkarvetenskapen så hade dock inget av alla mina symptom med Borrelian att göra utan var olika enskilda åkommor. Kände mig verkligen som en gnykråka av stora mått.

Men skam den som ger sig. Jag ökade alla doser av nyttigheter jag kunde komma på. Magnesium, msm, c-vitamin och allt annat ovan, la även till gurkmeja, spirulina o lite annat som jag inte ens kommer ihåg. Åt stora mängder ingefära.

Jag blev bättre o bättre, det blev lättare att leva, men bra blev det inte. Så läste jag om Robbans första testgrupp mot Borrelian o tänkte att där skulle man varit med, men jag orkade helt enkelt inte ta tag i det.

Sen våren 2016 blev jag bara sämre o sämre igen, till orkade jag knappt gå upp på morgnarna och på senhösten bestämde jag att bara måste testa Robbans borreliabehandling. Det får bära eller brista!

Så i november , tror jag, gjorde jag första blodprovet hos Titti o konstaterade Borelia, Anaplasma o svamp. Fy tusan så äckligt! Sen under december o januari gjorde jag 30 behandlingar o den 6 mars gjorde jag ett andra blodprov som visade att jag var frisk! Det går framåt hela tiden nu. Min hjärndimma är borta, minnet mycket bättre, jag är på mycket bättre humör (fråga min man!) framför allt sover jag bra och jag orkar mycket mer.

Jag har Robban att tacka för att livet fungerar igen och jag kommer att vara honom evigt tacksam för det! Men jag kommer också att vara livrädd för fästningar under resten av mitt liv……

Så ta chansen alla att testa Robbans behandlingar, det värsta som kan hända är att dom inte hjälper, men det troliga är att Du kommer att må mycket mycket bättre.

Kram o tack från mig

Pia Mörk, Hallbjörtorp 190, 44272 Kärna

Comments are closed.