Susannes berättelse

Susannes berättelse

Anteckningar från den 25 November 2016

”Tårarna rinner i strida strömmar nerför min kind … men inte för att jag är ledsen …utan av glädje!
Nyss fick jag svar på mina blodprov som tagits efter avslutad borreliabehandling (o dess saminfektioner) i borreliastudien som just nu sker på Hälsokosthuset i Borlänge där Robban Palmehed varit den ansvarige för detta projekt i samarbete med Titti Alvarsson.

Egentligen behövde jag inga provsvar för att veta att under skett! Jag har märkt förbättringar hela tiden efter att jag kommit hem. Förut var jag sängliggande 21-22 timmar per dygn men nu orkar jag vara uppe mer. Hjärnan funkar bättre på så många sätt. Förut var jag tvungen att ofta ligga i mörkt rum eller med ögonmask och öronproppar, allt för att stänga ute så mycket intryck som möjligt. Jag hade dagar där jag inte ens hade energi att sitta upp o tugga maten utan fick halvligga o ta en sked buljong då och då och där emellan vila. Att lyssna på radio eller se på tv var helt uteslutet dagtid då jag var tvungen att ha det helt tyst men däremot en stund på kvällen om jag vilat tillräckligt innan. Telefonkontakt var helt uteslutet då det gjorde mig extremt hjärntrött o fick svår värk i öron o huvud efteråt. Jag kan idag sova om nätterna för första gången på 10 år utan sömntabletter…den svåra värken har minskat avsevärt o massor, massor med andra positiva förbättringar. Jag måste fortfarande ta det lugnt men nu klättrar jag uppåt igen…äntligen!! Ärligt talat hade jag nästan gett upp hoppet…även om andra varit positiva efter behandling så tror man väl att det kanske funkar på andra men att man själv är den person det inte biter på…inte när man varit sjuk så pass länge. I mer än 10 år…ja när jag tänker tillbaka är det snarare 20 år jag varit sjuk men det är de sista 10 åren som varit värst.”

Bakgrund

Under dessa år har jag bollats runt i sjukvården utan hjälp med orden att jag helt enkelt fick lära mig att leva med de så kallade diagnoser de gett mig dvs Spondartrit, Fibromyalgi samt ME. Jag har hela tiden känt att det är något som inte stämmer o började göra mina egna eftersökningar om möjliga orsaker till mitt sjukvårdstillstånd. Jag fann att mycket stämde in på borrelia. Men min läkare ville inte göra borreliatest då han menade att de ändå inte var tillförlitliga och att även om de visade positivt så fanns det ändå inget att göra.

Jag blev såklart ledsen och blev med tiden ännu sämre. Till slut bestämde jag mig för att skicka prover till Tyskland o där fann man att utöver höga värden av Borrelia hade jag även Twar + Erlichia/Anaplasma + EBV + CMV + Cocksackievirus + Mycoplasma. Jag blev både lättad o ledsen på samma gång. Lättad att jag äntligen visste vad som var fel o att jag haft rätt hela tiden…men ledsen att jag varit sjuk i så många år o ingen inom sjukvården velat hjälpa mig. Jag återvände med mina provsvar till min läkare men han sa att han inte kunde hjälpa mig med borrelia o Twar visste han inte ens vad det var.

Nu vet jag att jag är långt ifrån ensam om att bollas runt i sjukvården utan att få adekvat hjälp. Tusentals svenskar går omkring med obehandlad borrelia. Hundratals vallfärdar utomlands för vård. Svensk sjukvård ligger väldigt långt efter andra länder vad gäller kunskap om borrelia o testerna som finns här är dåliga o visar sällan positivt. Läkare tolkar ofta prover som att det inte finns någon borrelia. Skulle proverna mot förmodan visa positivt så saknar läkare helt kunskap om behandling. De skriver ut svaga antibiotika i 10 dagar trots att borreliaspiroketer har en reproduceringscykel på ca 4 veckor o det krävs även andra medel för att komma tillrätta med de borreliaspiroketer som antar cystform samt de som ligger inbäddade i biofilm. De borrar in sig i leder, muskler o vävnader o även lungor, hjärta o hjärna. Många med borrelia får felaktiga diagnoser som fibromyalgi, depression, reumatism, MS, Alzheimers, Parkinson mm mm.

Idag 14 Maj 2017

Jag är så otroligt tacksam att jag genomförde behandlingarna med Biocharger och MWO hos Robban. Detta har förändrat livet, inte bara för mig utan även för mina närmaste som nu fått tillbaka den jag var förut…den jag var för så väldigt längesen. Jag har en bit kvar men nu vet jag, oavsett hur det kändes tidigare, att det finns hopp! Inget är omöjligt! Och allt detta positiva har hänt under så kort tid o utan några som helst kemikalier från sjukvården…underbart! Jag kommer aldrig någonsin mer att ta något från läkemedelsindustrin nu när jag vet hur mycket skada det gör med kroppen o att det finns alternativa metoder som ger bättre resultat utan att skada kroppen. Jag vill rikta ett stort Tack till goaste Robban Palmehed för all hjälp o support!
Och Tack min älskade Roger Cedmert för att du funnits för mig o stöttat mig under hela tiden trots att jag många gånger nästan gett upp

Änglar finns!

Susanne Norin

Comments are closed.